Country Estate

Set in a secluded valley in The Chilterns this stylish country estate comprises seven separate buildings.

A new house was created using traditional brick, flint and stone. Two existing barns were converted to reception spaces by replacing their fabric piece by piece with reclaimed materials. New separate buildings were constructed for stables, underground garages, a gym, domestic offices and staff lodgings.

The whole complex is finished to a high specification and is fuelled by a sustainable wood chip boiler, which is housed in a building concealed in the hillside.

A truly modern, sustainable estate built in a traditional, period style.

Client:           Private client

Location:      The Chilterns

Download PDF of project sheet

ConstructionLineNHBC ConstructionLine SM&MS Contractor PlusLinkedInTwitter
Site Map | Privacy Policy | Terms & Conditions

Accessibility A A A
Main Menu