The Chilterns

One of the owners of the estate had the vision to create a traditionally built yet highly sustainable residential complex on the site of a previously neglected farm.

The framework of the listed main timber barn was carefully restored piece by piece to create a single reception area highlighting the original frame.

A new traditionally-designed thatched house was built for the owner and the adjacent barn was transformed into staff accommodation.

The traditional construction of timber boarding and lime render was supplemented by utilising other sustainable materials.

The whole complex is heated by a new wood chip burning facility.

Client:           Private client

Location:      The Chilterns

Download PDF of project sheet

ConstructionLineNHBC ConstructionLine SM&MS Contractor PlusLinkedInTwitter
Site Map | Privacy Policy | Terms & Conditions

Accessibility A A A
Main Menu